פתח תפריט ניווט

קטגוריות ראשיות

שירות לקוחות 051-5544035
יבואן רשמי מוצרים בלעדיים לאתר
החלפות והחזרות

מעבר למוצקים אצל תינוקות

תוספות ושדרוגים

 
זמן אספקה: 7 ימי עסקים
למה לקוחות קונים אצלנו:
  • אפשרות לעד 12 תשלומים (ועד 3 תשלומים ללא ריבית) 
  • איסוף עצמי א.ת לב הארץ בתיאום מראש , קניה מאובטחת ושירות לקוחות מעולה 
משלוח חינם משלוח חינם
קניה בטוחה

סרטונים והסברים

הורים רבים מתלבטים בסוגייה מרכזית זו בחיי התינוק. מעבר למזון מוצק הוא שלב חשוב בהתפתחותו של התינוק יש במעבר למוצקים הרבה יותר משינוי תזונתי – ולכן חשוב שניתן גם לתינוק שלנו לקחת חלק בתהליך, ולא נכפה אותו עליו באופן שרירותי. 

חשיפה למוצקים מומלצת לפי משרד הבריאות לא לפני גיל שישה חודשים.

זאת משום שהתברר שחשיפה מוקדמת מדי למוצקים עלולה לעכב את התהליך, במקום לקדם אותו. כך שרק סביב גיל חצי שנה , על ההורים להתחיל לבדוק האם תינוקם מגלה נכונות להתחיל ולהתנסות במזונות שאינם חלב. ומכיוון שהמעבר למזון מוצק הוא בעצם שלב בהתפתחותהּ של המערכת האוראלית (הפה והאיברים הקשורים אליו), תחילת הניסיונות להציע לילד מזונות כאלה, צריכה להיעשות תוך תשומת לב לצרכים המשתנים שלו, שאותם ניתן לזהות לפי שלושה פרמטרים ברורים:
1. יכולתו של תינוקנו לשאת את משקל הצוואר שלו – תינוק שעובר מתזונה נוזלית לתזונה גרמית (מזונות מוצקים) חייב שצינור הוושט שלו יהיה במצב מאונך, כך ששרירי הצוואר שלו צריכים להיות חזקים מספיק, על מנת שיוכל לבלוע את המזון מבלי שייתקע לו בגרון, חלילה. כך שלפני הכל, עלינו לזהות אצלו שליטה טובה בראש ובגב – כי שרירים אלה תומכים במיומנויות האכילה שלו, והם שיקבעו האם תהיה לו חוויה מוצלחת וחיובית.
2. קואורדינציה של בליעה: עד גיל 4 חודשים יש לכולנו "רפלקס דחיפה": כשנכנס דבר-מה אל תוך חלל הפה שלנו, הוא מגרה את רפלקס ההקאה. הרפלקס הזה מונע מאתנו לבלוע עצמים, ולמעשה שומר על חיינו... סביב גיל 4-5 חודשים מתחיל הרפלקס הזה להידחס כלפי מטה, כלומר – הגולגולת גדלה והרפלקס מגיע ממקום עמוק יותר בגרון. זה מתרחש באופן הדרגתי המשתנה בין תינוק לתינוק, ורק כשהרפלקס מופעל בחלקו התחתון של הלוע - התינוק בשל להתחיל לאכול מוצקים. עד אז אי אפשר לחשוף אותו למזונות מוצקים, מכיוון שכל מזון שאיננו נוזל, יגרום לו להקיא, או שמה שיחווה יהיה סביב תחושה של הקאה. תינוקות רבים מסרבים תקופה ארוכה לאכול מוצקים בדיוק בגלל חוויה ראשונה שלילית כזאת.


3. מוכנות רגשית – התינוק "מסמן" לנו כשיש לו עניין במזון אחר מאשר חלב אם או תרכובת חלב: מכירים את הרגע הזה, שבו אתם יושבים אתו במסעדה - וכולו שקוע לכם בתוך הצלחת, מנסה לקחת ממנה "טעימות"? סקרנות לגבי מזון מוצק ורצון להתנסות מעידים על מוטיבציה והבעת עניין באוכל.
כששלושת הפרמטרים הללו מתקיימים, אחרי גיל 6 חודשים – סימן שהגיע הזמן להתחיל להציע לתינוק 
מזונות שונים. אבל לפני הכל, חשוב להדגיש שמדובר בתהליך הדרגתי המשתנה מתינוק לתינוק: זכרו שהתינוק הוא יצור אנושי עם רצונות משלו, וגם לו יש העדפות. ישנם תינוקות שלא יאהבו בטטה, בננה או קישוא חלוט במים – וזה בסדר גמור, ולבטח לא אומר שהם "מסרבים למוצקים". כדאי תמיד לנסות להיות יצירתיים ולגוון. אגב, בעבר נהגו להציע לתינוקות מזון מסוג חדש מדי שלושה ימים, כדי לאפשר לו להסתגל לטעם החדש ולוודא שהוא לא מפתח תופעה אלרגית כלשהי. כתוצאה מכך, לא מעט תינוקות סירבו לעבור מירק אחד לאחר. היום, נוהגים אחרת: מכינים מרק ירקות ומאפשרים לתינוק להתנסות ולטעום מגוון של טעמים ביחד. הירקות הבסיסיים בדרך כלל לא גורמים לאלרגיות, אבל אם יש חשש כזה – מתחילים לבודד אותם. בשלב זה הטעם חשוב פחות: מה שמשנה היא העובדה שזהו טעם חדש, שונה מזה של החלב, ושיש למזון החדש מרקמים, טמפרטורות וצבעים חדשים. ההפרדה בין הטעמים השונים תגיע בשלב מאוחר יותר – וזה בסדר גמור. 
הורים יקרים קחו בחשבון ששלב הטעימות הוא לא רק שלב בהתפתחות, אלא יש לו גם זרימה טבעית. לא מתחילים מיד עם מנת מרק שלמה, אלא מגדילים לאט ובהדרגה את הכמויות. זה יכול לקחת זמן ומשתנה מתינוק לתינוק, כיוון שיש תינוקות שמתרגלים מהר למוצקים, ולאחרים זה יכול לארוך כמה חודשים, וזה בסדר גמור. לכן, אל תוותרו אל הזנה בחלב (או בתרכובת חלב) באותה הארוחה, וככל שמכסת המזון המוצק תגדל – כמות החלב תרד בהתאמה, עד שהם יוחלפו לגמרי זה בזה

באתר קרינו אנו משווקים מגוון מכשירי אידוי לתינוקות (מאדה ובלנדר לתינוק) מסוג בייבי קוק של חברת BEABA